OŚWIADCZENIE ZARZĄDU SLOT (STOWARZYSZENIA LOKALNYCH OŚRODKÓW TWÓRCZYCH) W SPRAWIE SLOT ACADEMY.

Z przykrością informujemy, że pan Łukasz Szulc, założyciel Fundacji „Leśny Instytut Montessori”  używa nazwy SLOT w projekcie pn. SLOT Academy pomimo braku zgody SLOT (Stowarzyszenia Lokalnych Ośrodków Twórczych) na jej użycie i pomimo wielokrotnych wezwań do zaprzestania jej używania.

Pan Łukasz Szulc zgłosił się do nas z prośbą o możliwość rozwijania swojej inicjatywy – szkoły Montessori w Gdyni pod nazwą SLOT Academy ze względu na inspirację SLOT Art Festivalem – flagowym projektem SLOT (Stowarzyszenia Lokalnych Ośrodków Twórczych), który rozwijamy już od 30 lat.

Życzliwie rozważyliśmy prośbę pana Łukasza, jednak w toku prowadzonych rozmów nie udało się wypracować warunków współpracy. Pomimo to, pan Łukasz Szulc rozpoczął rozwój szkoły pod nazwą SLOT Academy. Wielokrotnie i bezskutecznie wzywaliśmy pana Łukasza do zaprzestania stosowania nazwy SLOT w swoim projekcie oraz do zaprzestania wykorzystywania domeny slot.edu.pl do tego przedsięwzięcia.

Ze względu na brak reakcji jesteśmy zmuszeni publicznie ogłosić fakt bezprawnego wykorzystania nazwy SLOT przez pana Łukasza Szulca.

Jest nam – po ludzku – bardzo przykro.

Wzywamy pana Łukasza ponownie, tym razem publicznie, do zaprzestania używania nazwy SLOT w projektach, które rozwija.

Krzysztof Słaboń
SLOT (Stowarzyszenie Lokalnych Ośrodków Twórczych)

Recommend
Tagged in